Viime viikolla satoi ensilumi, joten täälläkin on saatu nauttia satumaisiksi loihdituista maisemista. Sen sijaan hohdokasta ei ole kertoa, että ajoin kesärenkaillani kolarin. Eka kertaa elämässäni. Tyylipuhtaasti se klassinen talvi yllätti -juttu. Torvelo! Syyllinen! Onneksi ei aiheutunut mitään isompaa vahinkoa.

Varikkomieheni taisivat kokea syyllisyyttä, kun sain vikkelästi nastat alle, ja pääsin lähtemään mökille viikonlopun viettoon. Tällä kertaa rannassa odotti luminen ja hieman jäinen vene. Aika liukaskin... Pääsimme kuitenkin turvallisesti rakkaaseen mökkisatamaan:


 
Keli oli raikas ja piristävä. Talvi alkoi tuntua sangen tervetulleelta.

 

 
Miten mukava oli kulkea kohmeisessa varvikossa ja ihastella muuttunutta maisemaa. Lumen alta löytyi herkullisia puolukoita ja muutama kantarellikin hohti oranssina lumen läpi. 
Oli tyyni ilma, hiljainen metsä ympärillä. Sai nauttia auringosta ja täysikuukin näyttäytyi. Pakkaskelille tyypilliset pastellivärit juhlistivat ehkä kesäkauden viimeistä mökkikeikkaa. Voi olla, että seuraavan kerran pääsen saareen vasta jäätä pitkin...