tai joku nirhaaja edes... ;)

Koska vuorotteluvapaa yhdistettynä vanhushuoliin ilmeisesti tekee ihmisen entistäkin oudommaksi, niin olen juuri tänään alkanut haaveilla moottorisahasta! Moottorisaha ei ole koskaan kuulunut elämäni ykköstoiveisiin, itse asiassa ei minkäännumeroisiin toiveisiin, sillä koskaan ennen en ole osannut kuvitella haluavani edes koskettaa sellaista.

En juurikan pidä moottoreista, varsinkaan kovaäänisistä sellaisista. Autolla ajamisesta pidän kovastikin, mutta konepeltiä en aukaise ellei ole täysin välttämätöntä. Tuo kaikki ei tietenkään liity mitenkään moottorisahaan, mutta halusinpa vaan valaista suhdettani koneisiin ja moottoreihin.

Niin, millainen vempele kannattaisi ostaa, että tämmöinen moottorikammoinenkin uskaltaisi sitä kokeilla? Nyt siis kaikki hyvät m-sahan ostoon ja käyttöön liittyvät vinkit ovat tervetulleita. Joko teillä kaikilla on moottorisaha? Millaista suosittelisitte?

OK, tuskin tämä juttu suuresti hurmaa, joten paljastan, että saha-ajatus virisi lähinnä pikku ongelmasta, jonka kohtasin viimeksi mökillä käydessäni:

Tuota viritystä siis ruvetaan ensi viikolla purkamaan ja hei - hengittäkää vaan ihan rauhallisesti - lupaan taatusti pysyä turvallisen välimatkan päässä operaatiosta (riittäisikö 100 m?) mahdollisen uuden moottorisahani kanssa taikka ilman sitä.

Kuvastahan myös paljastuu, että mökkitontilla on paljon raivattavaa eli sahalle töitä. Kesällä nirhin ruosteisella sahalla muutaman ohuen puun nurin, mutta olihan hidasta ja tehotonta touhua, joten wapaalaisen kesä ei sillä metodilla riittäisi kovinkaan monen polttopuun tekemiseen. Helpompi olisi siedättää moottorikammoa tai päästää joku muu sahan kanssa irti.