Nyt sitten seuraa lähestulkoon maailman tärkeintä asiaa. Ei ehkä kaikkien näkökulmasta, mutta minulle.

Ihmisillähän on kaikenlaisia intohimoja, makumieltymyksiä ja tapoja, ja koska käsittääkseni olen ihminen, niin minullakin on sellaisia. Yksi ihan elintärkeä kärkipäässä oleva intohimoni on paahtoleipä. Sitä ja kahvia on saatava joka aamu (mieluiten sekä tummana, että vaaleana), muuten ei päivä lähde kunnolla käyntiin. Ainoastaan tuore vasta paistettu sämpylä saattaisi mennä edelle aamiaisherkuissa.

Tämä postaus sai itse asiassa alkunsa pakkasesta. Tänä viikonloppuna(kin) on niin arktinen ilma, etten välitä lähteä mökille. Mökki-ikävässäni muistelin edellistä kertaa, jolloin pohdin leivänpaahtoasioiden syvintä olemusta ja otin aiheeseen liittyviä valokuvia.

Jos ei ole leivänpaahdinta tai se ei toimi, niin leipä paahdetaan takassa. Siinä pitää olla tarkkana, ettei herkku kärähdä tai savustu. Tässä on esimerkki oivallisesta ja tasaisesta takkapaahtotuloksesta, jollaisen saa aikaan, kun omaa pikkuisen kärsivällisyyttä:

On minulla mökillä leivänpaahdinkin. Oli noloa viedä se viime kesänä mökille, kun takkapaahtaminen on ollut niin mukavaa ja terapeuttista (etenkin silloin, kun vetäydyin mökille uupumuksesta paranemaan). Tällainen hieno vihreä perintökapine se on:

Huom! Kuvan paahdin ei siis liity mitenkään edelliseen paahtoleipäkuvaan. Oööö, tosi fiksua tuoda sähköttömälle mökille leivänpaahdin, mutta saahan sitä yrittää ottaa sähköä auringosta...

Sitten vielä mökiltä kaupunkiin. Uusin paahtimemme on vähän ärsyttyvä, sillä usein leivät katoavat helposti sen sisään ja niitä pitää sieltä pyydystää. Tätä varten jouduin hankkimaan seuraavan teknisen lisälaitteen (joka toimitti kerran myös polttokolvin harjoittelukohteen virkaa):

Olihan päivänpolttavaa asiaa (lähes kirjaimellisesti) näin lauantaiaamuna. Mutta tiedättehän, kun olisi kaikenlaista työtä ja siivousta, opiskellakin pitäisi...

Edit: Piti vielä tulla lisäämään, että mielestäni leivänpaahdin on ehdottomasti yksi maailman parhaimmista keksinnöistä! Kuka lie se nero, joka tuon on keksinyt. Häntä tuntematonta on kiittäminen =)