Kirjoittelen enimmäkseen aika faunallisia juttuja, joten vaihteeksi floraakin. Sillä nyt mökkilomalaisena pähkäilin saaren kasvistollista tilannetta pariinkin otteeseen. Ensinnäkin olen suuresti ihmetellyt kukkien vähyyttä. Juhannuksena oli tarkoitus laittaa pöytään pienen pieni kukka-asetelma, mutta eipä löytynyt kukan kukkaa. Eikä ollut viime kesänäkään.

Mutta nyt, hip hurraa, löysin vessapolulta valkoisen kukinnon! Onko saari muka niin eristyksissä, ettevät siemenet ole vielä löytäneet sinne vai eikö maaperä kelpaa? Vaikka ei tuo nyt mitään, sillä ilman kukkiakin pärjää. Eipä tarvi turhaan kuletella maljakoita mökille tai tehdä epätoivoisia juhannustaikoja.

Toinen asia liittykin sitten katajiin ja on todella huolestuttavaa. Lähes kaikkiin katajiin oli ilmestynyt paljon ruskeita kohtia? Ja vielä viime kesänä ihailin niiden vihreyttä ylpeänä ja hellästi :(

 

Osaako joku sanoa, voiko tuo olla normaalia kuivuudesta johtuvaa ruskistumista, vai onko syytä olla huoleen? Korjaantuukohan tilanne, kysyy huolestunut epätietoinen.

Seuraavat kaksi kuvaa otin naapurikunnan naapurikunnasta. Moista väri-iloittelua en kyllä haluaisikaan mökkitontille, kunhan edes se vihreä pysyisi normaaleilla paikoillaan...

Eikös olekin ihan ällön näköisiä rikkaruohoja ;)