Juhannusaattona ajelin pitkän päivän kohti mökkiä ja kuuntelin radiosta monenlaista juhannushömppää. Tai luulin sitä ensin hömpäksi, mutta päätin silti minäkin kokeilla yhtä wanhaa juhannustaikaa.

Illalla pyörin ympäri tiluksia ja koetin saada kasaan 7 erilaista kukkaa tyynyn alle pantavaksi. Olen aiemminkin ihmetellyt, miten vähän saaressa näkyy kukkia, mutta lopulta sain kasaan tarvittavan määrän yrttejä. Ja niissä oli voimaa - taikaa!!!
 

Eikä kukkasia edes tarvinnut laittaa yöksi tyynyn alle, vaan tyynyn päällä käyttäminen riitti. Tai mistä minä tiedän, mikä osio toimituksesta oli se oleellisin... Jotenka parasta kirjata kaikki mahdollisimman seikkaperäisesti muistiin. Näin se tarkkaan ottaen meni:

Poimin (tässä järjestyksessä) leinikin, puolukan, oravanmarjan, suopursun, kielon ja jonkun keltaisen kukintoja sekä kuivuneita kanervan kukkasia. Ratisevat kanervat heitin pois, kun löysin tilalle freesiä hiirenvirnaa. Laitoin kyseiset aarteet ilta-auringossa kuivuvan tyynyni päälle. Auringon laskiessa puiden taakse, vein tyynyn takaisin sänkyyn ja siirsin yrtit piirongin päälle radion viereen - ja unohdin ne sinne.

Yöllä nukuin kuin pieni possu yli 10 tuntia, yhtään kertaa heräämättä ja minkäänlaisia unia (saatikka sulhojen naamoja) näkemättä! Tätä mainiota taikaa yritän taatusti toisenkin kerran :D