Toiset poimivat kevätkukkasia, mutta minäpä kasvatin aamulla mainettani ja poimin kaduilta matoja! Yöllä oli satanut vettä ja koiralenkillä näin satoja matoja liukuvan pitkin asfalttia. Ajattelin valmistautua kalastuskauteen, joten päätin perustaa matofarmin.

Keräsin ison joukon kastematoja purkkiin ja sinne sisustukseksi multaa, lehtiä ja heinätuppoja, jotta matosilla olisi kotoisat oltavat. Jopa laitoin sekaan kahvinporoja ikäänkuin tervetuliaiskahviksi. Mutta kun parin tunnin kuluttua kävin kurkkimassa, miten madot olivat asettuneet taloksi, niin kaikki makasivat liikkumattomina kuin kuolleet. Päättelin, että madot olivatkin nousseet kaduille kuolemaan. Monihan oli jo murskaantunut auton tai jalankuilkijoiden alle, ja linnuille ne olivat kuin tarjottimella. Niinpä kippasin itsetuhoiset elinkelvottomat raakit kukkapenkkiin.

Tässä mökille lähtöä valmistellessani kävin kurkkaamassa, josko joku mato olisi elossa ja lähtisi kanssani paremmille kalastumaille. Ja hitsi, sieltähän oli jo suurin osa puikkinut pakosalle. Pari yksilöä oli näkyvissä ja nekin katosivat liukkaasti mullan alle. Olivatkin vain teeskennelleet kuollutta - ovelat otukset =)

Matopurkki on siis tyhjä ja keli kostean kolea, mutta meinaan mennä yöksi mökille. Jänskättää päästä kääntämään vene oikein päin ja aloittaa kesäiset soutelut mökkisatamaan :)