Naisen kannattaa aina pitää mukana vähän köyttä liiveissä, sillä eteen saattaa tulla yllättäviä tilanteita. Tänään se tuli todistettua.

Olin kyllä päättänyt, etten rasita lukijoita enää melontajutuilla, mutta sattui sen verran harvinaislaatuisempi tapahtuma, etten mitenkään malta olla raportoimatta.

Ensin esittelen kuitenkin melontaliivini, jonka selkätaskussa piilottelee vakiovarusteena hinausköysi. Liinahan tuo enempi on, mutta köysi liiveissä kuulostaa paljon tehokkaammalta kuin liina liiveissä =)

Hinausköyttä olen käyttänyt lähinnä harjoituksissa ja parit kerrat avittanut jotakuta väsähtänyttä melojaa. Mutta tänään pääsin sen kanssa tositoimiin.

Satuin yhtaikaa vesille erään miehen kanssa, ja näimme rannassa laivan aivan haaksirikon partaalla ;) Moottori ei siinä toiminut ja miehistö yritti välttää kylkikosketusta rantakivikkoon. Melottiin tietysti hätiin ja tarjottiin hinausapua. Millä hinaisitte, kysyttiin. No näillä kajakeilla, vastattiin.

Niin minä sitten hissasin oman köyteni ylös laivaan ja sieltä heitettiin köysi toiseen kajakkiin. Ja näin suoritimme reilun 200 metrin hinausmelonnan lähimmälle laiturille. Ok, kyseessä oli kuitenkin enempi vene ja kaksi ihmistä, mutta oli se sentäs niin korkea vene, että kajakki mahtui sen partaan alle piiloon.

 

Että semmoinen historiallinen uroteko, mikä kävi myös erittäin hyvästä kuntoilusta. Ja olipa hienoa olla avuksi :D