Onpa ollut huippukaunis kesä nillä kulmilla, joilla kulloinkin olen majaillut. Aurinkoa en ole ottanut, mutta kesää kylläkin sen edestä - ihan joka päivä. Yllin kyllin ollaan saatu poimia talteen helteisiä kesämuistoja, jotka lämmittävät sitten kivasti talven pakkasilla.

Eräät muutkin ovat osanneet ottaa ilon irti kuumista päivistä. Tässä tyttökoiruus näyttää mallia:

 

Poikakoiruuden tyylinäyte:

 

Tämä yksilö viettikin jokaisen mökkipäivän vähintään hännän juuren asti vedessä. Mielestäni ihan liiallisuuksiin asti.

Toinen tapaus vietti yhtä intohimoisesti ja melkein yhtä liiallisesti aikaa mustikoita popsien:

Minäkin olen uinut aika paljon ja saanut suht mukavasti mustikoita. Ennen kaikkea olen ollut ahkera sekä sitovan, mutta sangen pienipalkkaisen työni että kaikenlaisten koti- ja pihahommien kanssa. Karsimista ja istutusta, hiomista ja maalausta, siivoamista ja leipomista yms.

 

Juuri nyt olen sangen onnellisissa tunnelmissa, sillä edessä on viikon loma. Sen aikana ei enää keitellä viinimarjamehuja eikä päivittäin nypitä orvokkeja. Siirryin pohjoiseen Suomeen eilen ja äkisti ilmaantunut lomani on vielä hieman epämääräisten suunnitelmien takana. Ehkä kuitenkin jotain tällaista, kuin kesäkuisessa kuvassani:

 

Ovat povanneet sateisempia ja epävakaisempia päiviä lomapäivilleni, jotta sellaista kesäaikaa vaihteeksi. Epäilen kuitenkin löytäväni jonkun kivan seikkailunpoikasen... :)