Nyt vasta pystyn postaamaan omista omituisuuksistani. Aiemmin tämä on ollut aivan liian arka aihe uupumustilanteessani - ihan oikeasti! Nääs ainahan olen viljellyt outoja juttuja, mutta se on pitkälti ollut tietoinen valintani. Olen ollut jopa ylpeäkin NIISTÄ :) Mutta viime vuosina olen kokenut niin paljon muuttuneeni -  hallitsemattomattomasti - tullut siis omituiseksi itsellenikin...

Onneksi reilun kolmen kuukauden levon jälkeen NE ovat alkaneet taas kukkimaan :D Siispä viisi tämänaamuista omituisuutta vastaukseksi Susikairan Akan jo lokakuussa esittämään haasteeseen:

1. Silloin tällöin pitää käydä hakemassa aamulehti postilaatikolta paljain jaloin, siis nimenomaan lumikeleillä. Tänään oli Sellainen aamu. Tässä kuva ulkoportaidemme tasanteelta (johon oltiin koirien kanssa tallattu lisää jälkiä aamulenkille mennessämme).

2141117.jpg

Muulloinkin tykkään tunnustella jalkaterilläni milloin mitäkin. Yksi traditio on keväisin, kun jäät alkavat sulaa ja varpaita pitää päästä uittamaan jäitten sekaan järveen.

2. Aamun lehdessä oli sangen luonnollisista syistä
Lucia-neidon kuva ja minua rupesi taas naurattamaan. Joka ikinen vuosi se toistuu: Lucia-neidot saavat minut ihan hervottomaan tilaan! Taustalla on ikivanha telkassa esitetty video siitä, kuinka eräänkin Lucia-paran hiukset meinasivat syttyä palamaan. Sinänsä hirmu vakavaa, vaikka säikähdyksellä tuostakin selvittiin, mutta en voi sille mitään - nytkin on ihan vaikeuksia kirjoittaa hihityksen lomassa... Mitäs läksi koreilemaan kynttilät päässään ;)

Joka syksy, kun töissä mietitään tulevan pikkujoulun ohjelmaa, niin esitän, että tehtäisiin Lucia-kulkue ja kyselen, kuka tahtoisi hienon mekon päällensä ja kynttilöitä päähänsä. Kukaan muu ei koskaan innostu, mutta minusta Luciaa kannattaisi juhlia, se tuo  jännityksen lisäksi valoa pimeään ja ainakin minulle iloa synkkyyden keskelle :)

Toivottavasti kukaan Lucian päivää vakavasti viettävä ei loukkaannu tästä. Mutta en voi naurulleni mitään ja paljastan tietämättömyyteni siitä, mitä kaikkia isompia arvoja Lucian päivän taustalla on - sellaisia en missään tapauksessa haluaisi pilkata.

3. Aamukahvilla mitoitin tapani mukaan tasan tarkkaan, että leipä loppui yhtäaikaa kahvin kanssa ja päinvastoin. Tätä en koskaan ennen ollut ajatellut omituisuudeksi, mutta kun Hanni oli listannut sen omituisuuksiensa joukkoon, niin ilolla "löysin" sen :)

Saatan siis ottaa lisää kahvia yhden keksin verran tai sitten huomaan kupissa olevan vielä kahvia yhden piparin verran. Voi kauhistus, jos joku kaataa yllättäen toisen täyden kupillisen kahvia - miten jaksan syödä niin paljon kahvileipää...

4. Oudot kuvat. Tässä postauksessa onkin jo pari kuvatodistetta asiasta. Paitsi, että teen omituisia asioita, otan niistä mielelläni myös omituisia kuvia. Kaikille varmaan onnellista, etten näytä niitä kaikkia täällä :)

5. Syntymähumala - selitys kaikelle?. Sisareni kerran aikojen alussa taisi osua ihan oikeaan sanoessaan, että olen syntymähulassa. Minulta onnistuu hauskanpito ja riekkuminen paremmin ilman viinaksia, itse asiassa alkoholi tekee vain väsyneeksi. Eihän tuo sinänsä hirmu omituista ole, hyödyllistä vaan, kun ei tarvi maksaa maltaita maltaista. Mutta omituisinta kai on, että ihan selvin päin näen vaikkapa tällaisia olentoja:

2063100.jpg