Väsyttää... Loman tarpeessa... Onneksi pieni lomanen on tulossa, sillä otin loppiaista edeltävät välipäivät vapaaksi :D

Joulu meni hiljaiselossa. Sisältäkin olin ihan hiljainen - sekä hyvällä että huonolla tavalla. Oli paljon kaikkea ei-helppoa mielen päällä. Oli myös tämä jatkuva ihmetys, kun olen taas pääsemässä kiinni tavallisen ihmisen tavalliseen arkeen. Kuitenkin elämässä kaikkinensa ja kaikesta huolimatta on juhlan makua.

Kun olen vähän semmoinen turisti omassa elämässäkin, niin tähän sopii muutama joulukuinen ulkomaankuva. Tällaisia joulutunnelmia sain kokea tänä vuonna:

Joulukatua tai paremminkin joulukujaa Saksassa Moselin varrella. Siellä oli vähän joka kadun kulmassa koristeltu joulupuu.

Hauskinta oli joulukalenteritalo, jonka ikkunaluukuista paljastui kuva jostain perinteisestä lastensadusta. Luukut avattiin iltaisin tiettyyn kellonaikaan, mutta kumpanakaan iltana en ehtinyt seremoniaa todistamaan.

Iki-ihanan Tallinnankin jouluisia katuja sain kulkea tänä vuonna.

Kova pakkanen pakotti vähän väliä sisätiloihin, mutta kiva oli siemailla kuumaa jouluglögiä ja katsella Raatihuoneentorin meininkiä.

Yksi pyhien iloni oli joulukuusi, jota ilman melkein jäätiin. Ei löytynyt aatonaattona sopivaa yksilöä, joten hankinta jäi aattoaamuun. Silloin kuuset olivat vaan joka puolella kaupunkia lopussa ja myyjät kadonneet joulun viettoon. Zoomailtiin jo pihakuusia sillä silmällä... Kävipä mielessä pieni ennenkokematon harvennushakkuukin jossain ryteikössä...

Yksi suunta kaupungista oli vielä tutkimatta, joten säntäsin matkaan. Löytyikin yksi kuusimyyjä ja neljä onnetonta karahkaa viereisessä penkassa. Huokasin, että joku nuista kai sitten... Mutta myyjän autoa vasten verkkopaketissa oli vielä yksi kuusi, joka ei ollutkaan varattu, kuten arvelin. Siinähän se sitten, kun oksiakin näytti olevan huomattavasti enemmän kuin kavereillaan.

Hinnasta ei siinä vaiheessa olisi ollut mitään väliä, mutta ei tosiaankaan maksanut paljoa :) Ja kotona paketista kuoriutui mitä kaunein ja hyvätuoksuisin kuusi :D