Edellisen postauksen perusteella voisi luulla, että olen todellakin kuukahtanut autuuteen. Mutta pah, aika monta menoa ja tuloa on erottanut minut rakkaasta mökistäni. Ja nyt viimeisen viikon aikana ilmestyi arkeeni iso huoli, mikä poiki muutaman ongelmallisen yhtälön ratkaistavksi. Yötkin ovat menneet ihan repaleisiksi, kun ihminen havahtuu pyörittelemään ajatuksiaan kesken unien.

Olisi monenmoista hommaa jonossa tehtävänä, joten luonnollisesti tuhrasin runsaasti aikaa kukkasten kuvaamiseen. Nimittäin kaksi orkideaani on nyt yhtä aikaa loistossaan :D

Tämä kukkii minulla peräti kolmatta kertaa (öhöm!) ja on nyt availlut kukkiaan jo viikkojen ajan:

Tämä aloitti viime viikolla ja sai juuri toisen nuppunsa avattua:

Tosi vaikeita tapauksia kuvattavaksi ovat nämä honkkelivartiset kukkaset. Jos koko komeuden ottaa kuvaan, niin taustaan mahtuu yhtä sun toista sotkua. Lähikuvaan ei taas tule mukaan orkideoiden luonnetta ja ilmavuutta, jota ehkä tässä kuvassa erottuu:

Kävin kerran ihan sattumalta orkideanäyttelyssä ja ihastuin. Silloin orkideat olivat käsittääkseni harvinaisempia ja kalliita, mutta viime vuosinahan näitä perhosorkideoita saa edullisesti vähän joka kaupasta. Tykkään näistä kiehtovista kasveista. Hmmm, ehkä ne jotenkin kuvastavat itseäni... Joskus harvoin ne kukkivat hehkuvasti, mutta enimmäkseen vinksottavat ankean näköisinä ruukuissaan ja ilmajuuret repsottavat huolettomasti sinne tänne.

Ties vaikka joskus perehtyisin paremmin orkideoiden maailmaan. Lähitulevaisuudessa riittää kyllä muita projekteja. Kaikkein ensimmäiseksi pitäisi saada yksi potilas tervehtymään ja romeo & julia -koiruudet erotettua toisistaan.