Elämä on kummallista. Joinakin hetkinä se on aivan yksinkertaista ja helppoa, kuten minulla viikonloppuna. Sitten taas kaikki tuntuu niin hankalalta ja monimutkaiselta, kuten nyt alkuviikosta.

Viikonloppuna rentouduin täydellisesti, vaikken erityisesti rentoutumisen tarpeessa kokenut olleenikaan. Varmaan sen sai aikaan Laituri =) jolla vietin pikkujuhannusta lauantai-iltana. Oikein tunsin mielessäni keskikesän juhlaa. Käki kuului vielä kukkuvan ja kuikkakin huuteli pari kertaa iltani iloksi.

1245185323_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Juhlalta tuntui jopa vesilintujen jätösten harjaaminen laiturilta sekä veneen peseminen, joka kuuluu saariohjelmistoon lähes joka käynnillä. Nimittäin sadevesi tekee aina mantereella odottavaan veneeseen limaisen kalvon, joka taas tekee venhoni vaarallisen liukkaaksi.

Ilta oli ihanan lämmin ja oli autuaallista käydä kahlailemassa koirien kanssa. Sen jälkeen maistui laituripizza ja -valkoviini (uniikissa 0,50 €:n kirpparilasissa) paljon paremmalta. Ainoa illan häiriötekijä oli edestakaisin kulkenut vesiskootteri. Sellaista en viime kesänä bongannut lainkaan, joten pahalta vaikuttaa, että se saattaa tänä kesänä enempikin pörrätä lähivesillä. Onneksi kesäilta tarjosi runsaasti miellyttävämpää katsottavaa.

Joka kerta on yhtä ihanaa seurata koiruuksien touhuja veden äärellä. Muistuu mieleen ne ajat, kun lapset oli pieniä ja minulle äidille suurinta onnea oli nähdä lapset iloisina ja onnellisina. Samantapaista hyvää oloa voi kokea lemmikkieläinten kanssa, kun ne nauttivat elämästä.  Poikakoiruus jaksaa "kalastaa" laiturin reunalta ja tyttökoiruus rakastaa tavoitella vedenalaisia ihmeitä.

1245185443_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Laiturilla istuskellessa kamera on kiva viihdyke. Tuli taas zoomattua sitä sun tätä, kuten veden pintaa, laiturilautojen reikiä, Aiemmin olin muuten myös pukeutunut hameeseen ja punaisiin juhlakenkiini ja käynyt melomassa, joista myös kuvatodisteet tähän.

Laituriterapiaan kuului auringonlaskun jokaisen vaiheen tarkka havainnointi, minkä jälkeen seurasi hyvin ansaittu yösauna ;) Saunomisvaiheesta ei ole kuvia, sillä hetki löylyissä oli niin harras ja kaikki ylimääräiset ajatukset karkoittava, ettei kamera käynyt mielessänikään.