Kun ei kerran ole talvi, niin tehdään sitten kesäjuttuja. Siis melomaan, kun kerran tiesin muutamia muitakin olevan liikekannalla. Yksin en rohjennut, sillä siinä on omat riskinsä tähän vuodenaikaan.

2123357.jpg

Laiturit olivat jäisiä, joten etenkin kajakista noustessa piti olla tosi tarkkana. Muuten vesi oli lähes kokonaan kesäisen avoin. Joillakin rannoilla oli jääpeitettä. Ilma oli niin vähän pakkasen puolella, että kajakin kansi pysyi puhtaana, pientä roiskeveden hyytymistä lukuunottamatta.

2123371.jpg

Taukoiltiin saaressa laavulla ja sain pitkästä aikaa keittää kahvit nuotiolla (yli kuukausi olikin edellisestä retkestäni). Syötiin eväitä reippaan itsenäisyyspäivätulen ympärillä ja jutusteltiin.

2123404.jpg

Muutaman tunti järvellä tuntui tosi ihanalta, mutta kimppamelonnassa on se huono puoli, ettei voi omaan tahtiin jäädä suorittamaan mielenkiintoisia valokuvauksia tai muita tärkeitä luontoihmettelyjä.

2123391.jpg

Muutamia pieniä jäälauttoja uiskenteli vastaan ja jäät kolahtelivat kivasti kanootin alla. Joidenkin lauttojen päällä kiilteli pienempiä jääkimpaleita, joista olisi voinut saada hienoja kuvia. Olisin mielelläni jäänyt zoomailemaan niitä, mutta porukassa pitää yrittää pysyä porukassa...

2123415.jpg

Siispä ei hienoa jääkuvaa, mutta sen sijaan tuossa yllä hieman epätarkka otos kertomassa joulukuisesta jäätilanteestamme.

Jotta sellainen päivä minulla - ja juhlan kunniaksi:

H Y V Ä Ä   I T S E N Ä I S Y Y S P Ä I V Ä Ä !