Tammikuussa esittelin avannon tekoa mökillä. Nyt seuraa viitteellistä ohjeistusta toisenlaiseen tapaan ottaa käyttövettä talviolosuhteissa.

Tarvittavat välineet ovat kaira, ämpäri ja iso limsapullo, joiden kanssa marssitaan järven, joen tai lammen jäälle. Minä hienostelin viikko sitten mökillä ja kolasin tyylikkään nelilön operaatiota varten :)

Sitten - rousk rousk - jään läpi kairataan reikä. Siinä samalla saadaan taas ylpeänä ihailla Ikiomaa Punaista kairaa =)

Jäähileet kannattaa siistiä pois jollain konstilla. Paras lopputulos sadaan reikäkauhalla. Sen jälkeen vain suhautellaan pulloa kairanreikään ja nostellaan tarpeellinen määrä vettä ämpäriin :D

Operaatiosta tehdään video, josta selviää, miten ämpäri täyttyy noin minuutissa. Vesinostimen esittelyvideo löytyy kuvablogistani - tämän linkin kautta.

Tämän jälkeen vesi kannetaan mökkiin ja heitetään lumesta sulatetut vedet mäkeen. Keitetään sitten kunnon kahvit paljon paremman makuisesta nesteestä.

Tiedän, että saatavilla on myös käteviä pumppuja. Tällainen pullolaite on kuitenkin halapa ja helppotekoinen. Materiaalia löytyy helposti vaikkapa nuorison edustajien huoneista (kuten tässä). Jos itsellä ei ole porakonetta tai muuta näppärää muovinreiitysvälinettä, voi hyödyntää esim. lähintä mies/lapsityövoimaa (kuten tässä).

Konsti oli muuten käytössä nostalgisella ensimmäisellä kerralla, kun yövyin uudella mökilläni  tasan kaksi vuotta sitten. Pääosassa esiintynyt pullokin on aivan sama :)