Arkinen taaperrus työelämässä alkoi. Selvisin suht hyvin ainakin ensimmäisestä päivästä. Tosin työtyön osuus oli kovin vähäinen, kun aika meni monessa nippelihommassa takkuillessa. Siis avainten, salasanojen, puhelimen yms. kanssa eli työvälineitä keräillessä.

Pääasia oli, ettei jännittänyt eikä tuntunut yhtään pahalta. Olin siis hyväksynyt asian ja olihan ollut kokonainen vuosi aikaa orientoitua tähän päivään. Ja nyt viimeiset kuukaudet normaalisti nukkuneena ja rentoutuneena, sain myös uudenlaisen perspektiivin aikaisempiin uupumusoireisiin. Melkein ihmettelin, miten olen voinutkin reagoida niin vahvasti...

Alkuun vähän ihmetyttää, mutta kyllä se oikea tekniikka pian löytyy...

Mutta silloin se oli Tila - vahva vakava uupumistila, joka oli vuosien aikana kietonut otteeseensa ja vanginnut. Ehkä olin tyhmä, kun en osannut vaatia sairaslomaa, vaan valitsin itselleni kalliimman wapaan. Nyt kuitenkin saan tuntea jonkinmoista onnistumisen iloa kaikesta työstämisestä, jota sain täysin rauhassa omilla ehdoillani tehdä. Ilman neuvotteluja ja mahdollista "vääntöä" työterveyshuollon kanssa.

Wapaa oli kuin silta uuteen alkuun. Ylitin sen omalla tyylilläni. Tutkin, etsin, kaivelin, ja viimein löysin tärkeitä kultaisia voimia. Terapoin itse itseäni ja sain palkinnoksi toisenlaisen wapauden.

Ivalojoki, kultajoki - siitä tuli minulle merkityksellinen =) Wapaan viimeisenä päivänä mentiin tuosta toiselle puolelle ja uuden ajan ensimmäisenä päivän ollaan tulossa takaisin

En toki tiedä, miten pitkälle nämä saavuttamani voimat riittävät. Nyt riittää onnellisuus siitä, että ne johtivat näin hyvään alkuun. Ja upeinta on se tieto, että tarvittaessa kaikki on löydettävissä taas uudelleen. 

Lapin reissun heti ensi päivinä tuli kumma tunne. Kuin olisin irti - ihan kaikesta. Ensin se lähestulkoon pelotti, mutta sitten valtasi hyvä ja rentoutunut olo. Ei olekaan paha olla irti, kuulumatta mihinkään. Sillä tämä taitaakin olla uudenlaista vapautta, jota en ole koskaan ennen maistanut. Juuri nyt en halua pitää kiinni edes siitä, vaan Elän - ihan wapaalla ;) 

Aurinkoinen ilta erämaajoella jäi lähtemättömästi mieleen