Jos oletetaan, että joku huolimaton on jättänyt soutuveneen puoliksi veteen ja puoliksi mutaiseen rantaan, ja sen sisään on vaikkapa viikon aikana kerääntynyt melko runsaasti sadevettä. Ja sitten muutaman päivänä onkin ollut pakkasta ja vaikka kuten juuri nyt tänä yönä -6 astetta, niin minkämoinen tilanne sen veneen suhteen mahtaa olla juuri nyt tai huomenna tai ylihuomenna?

Siis onkohan se sadevesi muuntautunut ihan umpijääksi veneen sisään? Ovatko airot mahdollisesti liittyneenä samaiseen jääkappaleeseen? Tarvitaanko kirvestä tai poraa tai jotain erityistä työkalua sen jään irroittamiseen? Onkohan vene voinut jäätyä rantaveteen ja/tai -mutaan kiinni?

Jos tämmöinen soutuvene sattuu oikeasti olemaan jossakin lumen alla, niin sen vieressä on varmaan myöskin lumen alla sellaiset pukit, jollaisten päälle veneet yleensä talveksi nostetaan ylösalaisin. Tässä tilanteessa tietenkin pukit ovat voineet jäätyä jonkin verran rantapenkkaan, mutta olettaisin niiden potkaisemalla vielä hyvin irtoavan...

No, jostain syystä tällaisia asioita tässä ennen nukkumaanmenoa olen pyöritellyt päissäni...