Viikko sitten oli juhlaa, kun pääsin mökille aivan liian pitkältä tuntuneen talvitauon jälkeen. Oli juhlaa, kun mökkikauppojen tekemisestä oli kulunut 4 vuotta.

Lapista olin hakenut tulliaisia viime vuoden puolella. Sauna sai synttärilahjaksi uuden löylykauhan

ja mökki (tahi puucee) sai puupöllöparin.

Linnuista puheenollen, tein aika kammottavan löydön, kun linnunpöntön puhdistuksessa tuli tämmöinen näky vastaan:

Muumio juhlavieraana - hmmmm. Varmaan tuo olentoparka kuvastaa jotain puolia minusta ;)

Monet olivat varoitelleet heikoista jäistä, joten minuakin miltei jännitti saareen pääsy. Mutta hyvin jää kesti. Ja mittaustuloksena sain paksuudeksi n. 46 cm. josta teräsjäätä 22 ja yläosassa kohvaa 24 cm.

Joka kevät olen tainnut tuontapaisen juhlatoteemin pystyttää jäälle. Mahtaakohan vastarannan vakiasukkaat panneet merkille, miten aina konttaan sellaisen edessä. Siis kuvaamassa vaan.

Oli turhan lyhyt käynti mökillä, mutta sainhan taas takan ääressä istuksia ja fiilistellä. Yöllä yritin päivystää revontulia, mutta ei näkynyt. Tähtitaivaasta otin mustanpuhuvia kuvia, joissa ei ole paljon esittämistä. Koirat myyrästelivät onnellisina ja minusta oli mukava tehdä lumitöitä.

Tällä viikolla on myös juhlaa, sillä olen lomalla ensi maanantaihin saakka :) Eli nyt lähden jatkamaan reissuvalmisteluja, joiden kanssa on vastustanut erittäin epäjuhlavasti. Eiköhän tämä jo tästä...