Liityin Mirkan perustamaan Keskeneräisten Käsitöiden Kerhoon ja sain haasteen esittää töitäni. Olisihan sitä kerhomateriaalia vaikka kuinka paljon. Kaikkein isoin on kokonainen talo ja sen sisällä monta muuta pienempää käsitekemättömyyttä.

Joskus 30 vuotta sitten perin sisareltani kasan ihania mohair-lankoja, joista piti tulla huippukaunis pusero. Puolet sain neulottua ja lähdin sitten ostamaan lisää lankoja. Mutta uudet langat olivatkin himpun verran erilaista värjäystä, joten siihen sekin innostus tyssäsi. Yritin tänä talvena etsiä lankoja ja keskenerästä tekelettä, kun oli tässä talvella Se lantionlämmitin-retkihame -hanke, mutta eipä niitä löytynyt. Ehkä en säilyttänytkään niitä kuin reilut 20 v.

Nyt en löytänyt kuvattavaksi kuin nämä seuraavat. Tuoreimpana sukka, jonka aloitin jouluna, mutten jaksanut tehdä loppuun, kun langan väri ei innostanut. Kaksi muuta sukkaparia olen tehnyt tuon jälkeen valmiiksi ja aloittanut lapasen tekoa huovutuslangasta. Saa nähdä jaksanko väkertää tumput loppuun kesää vasten. Vai säilyykö tekele kerhomateriaalina...

Tyynyliinakankaat olen ostanut jostain alesta 10 - 15 vuotta sitten, mutta littanoina ovat pysyneet. Sitten ihan kukkasena on pussillinen valmiiksi leikattuja toppahaalarin palasia. Piti noin 20 vuotta sitten tehdä pojalle ulkoiluhaalarit... Nykyisin pojat pukeutuukin hieman eri tyyliin. Sittemmin ajattelin tehdä kangaspaloista säärystimet ja nyttemmin on harkinnassa koiralle lämpöviitta :)

1239016969_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vielä tutustutan teidät tällä hetkellä ihan olemattoman kuvanveistoharrastukseni saloihin. Oikeallä oleva punainen möhkäle on pingviini, joka oli tarkoitus valattaa pronssiin. Taitaapi olla ihan viime vuosituhannen lopusta tuo pingu, ensimmäisiä töitäni. Toinen on valussa epäonnistunut sarvilöytö-niminen työ, joka oli jonkinlainen terapiatyöni. Tein sitä muutama vuosi sitten, kun olin muka selviämässä työuupumuksestani. Jotku sisäiset sarvet olin ollut löytävinäni, mutta niinhän siinä kävi kuin todellisuudessakin...

1239017084_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä kirjoitellessa tuli mieleen, että kaikkein parasta olisi tässä samalla hyödyntää tilanne ja hävittää kaikki vanhat keskeneräisyydet roikkumasta. Vaan miten sitten käy uusimman kerhojäsenyyteni kanssa???