Viimeksi saaresta lähtiessäni, jätin soutuveneen venerantaan silleen tavallisesti oikein päin. Olisi ollut jo aika nostaa se pukeille, mutta yksin en tohtinut sellaista ruveta yrittämäänkään. Siispä ajattelin, että saanhan pian tulla takaisin laittamaan mökin ja veneen talviteloille.

Mutta viime lauantaina satoi vettä kaatamalla, ja sunnuntaina se omenapuun hyväkäs hyökkäsi silmääni ja esti liikkumiseni muutamaksi päiväksi. Niinpä viikon koko ajan kiristyvät pakkaset ja lumen tulo alkoivat kehittää venehuolta, mistä kirjoittelinkin toissapäivänä.

Tiesin veneeseen sataneen vettä, joten en halunnut enää odottaa toista -10 asteen pakkasyötä, vaan läksin perjantaina yksin tarkistamaan tilannetta. Mies lupasi tulla lauantaina tai sunnuntaina avukseni nostamaan venettä pukeille.

Automatkan aikana jänskätti, kun tien varrella oli jo valkoisen lumipeitteen saaneita lampia. Paikalliset vedet olivat helpotuksekseni avoimia, rantakin sula eikä venekään nyt niin pahalta näyttänyt...

2085598.jpg

Kotoa en löytänyt petkelettä, joten matkalla olin poikennut kaupassa ostamassa uuden petkeleen ja samalla lumilapionkin auto-/mökkitarvikkeiksi. Petkel olikin tuiki tarpeellinen ja tehokas jäänsärkijä.

2085600.jpg

Olin helpottunut ja aika innoissani kauniista talvisäästä ja etenkin siitä, että tiesin nyt pääseväni saareen yöksi. Mikään ei ollut jäätynyt liian tiukkaan mihinkään, joten tovin askartelun jälkeen päästiin lähtemään. Veneilystä yleensä pitävät koirat näyttivät hieman pelkäävän. Liukas ja kylmä venekö, vai aavistivatko jääkylmiin vesiin piilevän vaaran.

Mökillä oli huisin kaunista ja nautin jokaisesta tunnista :) Valitettavasti sieltä oli tultava jo eilen pois, sillä täksi päiväksi lupasivat niin pahaa lumimyräkkää, etten tohtinut sitä jäädä odottelemaan. Ikkunani takana viuhuva lumi ja tuuli todistaa sen sangen viisaaksi ratkaisuksi.

2085603.jpg

Oli huippuhienoa seurata, miten järvi jäätyi pikkuhiljaa yhden päivän aikana. Soutaminen lasinkirkkaiden jäälauttojen läpi oli minulle ihan uusi elämys.

Veneranta oli jäätynyt jo paksummalti, joten petkeleelle tuli taas töitä, kun vene ei sillä vauhdilla jäätä murtanut. Saareen pääsen ties milloin seuraavan kerran, mutta nyt on vene asianmukaisesti talviteloilla :)